14. Kouluruokailu
Siilinjärven lukion lounasateriat valmistetaan vuoden 2025 syyslomaan saakka vanhan Ahmon koulun keittiöllä. Jatkossa ruoka valmistetaan Vanhan Pappilan keittiöllä kylmätuotanto menetelmällä, kypsennetään ja tarjoillaan ruokailupaikassa. Siirtyminen uusiin ruokailutiloihin tapahtunee loppuvuodesta. Tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa tätä päivitystä kirjoitettaessa huhtikuussa.
Kouluruokailun tarkoitus on täyttää yksi kolmasosa koululaisen päivittäisestä energiatarpeesta sekä opettaa hyviä ruokailutapoja ja terveellisiä elämäntapoja. Noudatamme uusimpia (2024) valtion ravitsemusneuvottelukunnan julkaisemia kansallisia ravitsemussuosituksia. Hankinnoissa, raaka-ainevalinnoissa ja ruokalistasuunnittelussa meille on tärkeää kotimaiset ja lähialueen tuotteet sekä vastuullisuuden huomioiva toiminta ruokapalvelussa. Perunat ja sipulit tulevat Siilinjärveltä, marjat lähialueelta sekä leipätuotteita Nurmeksesta. Käyttämämme liha ja maito ovat kotimaisia. Kalamurekkeeseen käytämme läheltä pyydettyä haukea.
Ravitsemussuosituksen mukainen ateria on kuvattu ruokasalissa esillä olevassa lautasmallikuvassa. Terveellinen, ravitseva ja monipuolinen ateria sisältää kaikkia eri aterianosia jokaisella ateriointikerralla. Ateriaan kuuluu pääruoan lisäksi tuoreita kasviksia, leipää, levitettä ja ruokajuomaksi mieluiten rasvatonta maitoa tai piimää.
Linkki e-ruokalistoihin löytyy Siilinjärven kunnan nettisivuilta. Noudatamme viiden viikon kiertävää ruokalistaa. Yläkouluilla ja lukiolla on linjastossa tarjolla kaikille vapaasti valittavissa myös kasvisruokavaihtoehto. Toteutamme yhden toiveruokapäivän syys- ja kevätlukukauden aikana sekä huomioimme joulun ja pääsiäisen ruokatarjonnassa.
Olethan päivittäisissä ruokailuun liittyvissä asioissa ensisijaisesti suoraan yhteyksissä paikalla oleviin oman keittiön työntekijöihin. Voit laittaa meille palautetta ja kehitysideoita myös sähköpostitse ruokapalvelut@siilinjarvi.fi
Iloitaan ja nautitaan yhdessä terveellisestä, monipuolisesta ja maistuvasta kouluruoasta!

Kouluruokailun toteuttamista koskevissa asioissa voit ottaa yhteyttä